1
دانش آموختهی کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
2
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه بوعلی سینا، همدان
چکیده
هدف از این تحقیق تخمین مقادیر ضریب نفوذ مؤثر رطوبت، انرژی مصرفی ویژه، آهنگ خشک کردن و نسبت رطوبت در فرایند خشک کردن سه محصول پسته، آلبالو و بنه با خشککن مادون قرمز- جابجایی به کمک شبکههای عصبی مصنوعی می باشد. به منظور پیشبینی این پارامترها از پنج عامل مؤثر نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی، توان تابش مادون قرمز و زمان خشک کردن استفاده گردید. از شبکهها و الگوریتمهای متعددی برای آموزش الگوهای موجود و ارزیابی شبکه استفاده شد. نتایج بررسیها نشان داد که شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 2-6-6-4 و تابع آستانه TAN-PUR-TAN و الگوریتم آموزش لونبرگ- مارکوارت قادر است ضریب نفوذ مؤثر رطوبت و انرژی مصرفی ویژه را به ترتیب با ضریب تبیین 9946/0 و 9812/0 و خطای میانگین مربعات 00022/0 در شرایط مختلف خشک کردن پیشبینی نماید. همچنین بیشترین ضریب تبیین برای پیشبینی آهنگ خشک کردن و نسبت رطوبت با شبکه پس انتشار پیشرو با توپولوژی 2-15-20-5 و تابع آستانه TAN-TAN-TAN و الگوریتم آموزش تنظیم بیزی به ترتیب 9806/0 و 9995/0 به دست آمد.
کاوه, محمد, & امیری چایجان, رضا. (1395). پیشبینی برخی خصوصیات خشک کردن پسته، آلبالو و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی. علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی, 3(1), 62-79.
MLA
محمد کاوه; رضا امیری چایجان. "پیشبینی برخی خصوصیات خشک کردن پسته، آلبالو و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی", علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی, 3, 1, 1395, 62-79.
HARVARD
کاوه, محمد, امیری چایجان, رضا. (1395). 'پیشبینی برخی خصوصیات خشک کردن پسته، آلبالو و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی', علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی, 3(1), pp. 62-79.
VANCOUVER
کاوه, محمد, امیری چایجان, رضا. پیشبینی برخی خصوصیات خشک کردن پسته، آلبالو و بنه به کمک شبکههای عصبی مصنوعی. علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی, 1395; 3(1): 62-79.