TY - JOUR ID - 20465 TI - پیش‌بینی برخی خصوصیات خشک کردن پسته، آلبالو و بنه به کمک شبکه‌های عصبی مصنوعی JO - علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی JA - MSAM LA - fa SN - 2345-380X AU - کاوه, محمد AU - امیری چایجان, رضا AD - دانش آموخته‌ی کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا، همدان AD - دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه بوعلی سینا، همدان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 3 IS - 1 SP - 62 EP - 79 KW - : خشک‌کن مادون قرمز- جابجایی KW - ضریب نفوذ مؤثر رطوبت KW - انرژی مصرفی ویژه KW - آهنگ خشک کردن KW - شبکه‌های عصبی مصنوعی DO - N2 - هدف از این تحقیق تخمین مقادیر ضریب نفوذ مؤثر رطوبت، انرژی مصرفی ویژه، آهنگ خشک کردن و نسبت رطوبت در فرایند خشک کردن سه محصول پسته، آلبالو و بنه با خشک­کن مادون قرمز- جابجایی به کمک شبکه­های عصبی مصنوعی می باشد. به منظور پیش­بینی این پارامترها از پنج عامل مؤثر نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی، توان تابش مادون قرمز و زمان خشک کردن استفاده گردید. از شبکه­ها و الگوریتم­های متعددی برای آموزش الگوهای موجود و ارزیابی شبکه استفاده شد. نتایج بررسی­ها نشان داد که شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 2-6-6-4 و تابع آستانه TAN-PUR-TAN و الگوریتم آموزش لونبرگ- مارکوارت قادر است ضریب نفوذ مؤثر رطوبت و انرژی مصرفی ویژه را به ترتیب با ضریب تبیین 9946/0 و 9812/0 و خطای میانگین مربعات 00022/0 در شرایط مختلف خشک کردن پیش­بینی نماید. همچنین بیشترین ضریب تبیین برای پیش­بینی آهنگ خشک کردن و نسبت رطوبت با شبکه پس انتشار پیشرو با توپولوژی 2-15-20-5 و تابع آستانه TAN-TAN-TAN و الگوریتم آموزش تنظیم بیزی به ترتیب 9806/0 و 9995/0 به دست آمد. UR - https://msam.urmia.ac.ir/article_20465.html L1 - https://msam.urmia.ac.ir/article_20465_0bdcd4365d2fac8767aa562ae07ee0c1.pdf ER -