دانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121بررسی اثر طول تماس و عرض تماس در خوابیدگی تایر در شرایط محیط کنترلشدهی انباره خاک11220096FAحمید تقوی فردانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیهعارف مردانیاستادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیهJournal Article20130701طول تماس، عرض تماس و خوابیدگی تایر از عوامل مهم و تاثیرگذار بر کیفیت برهم کنش تایر با خاک و پارامترهای کششی چرخ در ماشینهای خارج جاده میباشند. در تحقیق حاضر برای ارزیابی پارامترهای مذکور تحت اثر بارهای عمودی وارده بر چرخ و فشار بادهای متفاوت، از انبارهی خاک و آزمونگر تک چرخ موجود در دانشگاه ارومیه استفاده شد. بدین منظور آزمایش ها در طرح فاکتوریل در پنج سطح از بار روی چرخ (0، 0/5، 1، 1/5 و 2 کیلونیوتن) و چهار سطح از فشار باد (68، 103، 172 و206 کیلو پاسکال) با 20 تیمار و دو تکرار انجام شدند. روابط بین پارامترهای طول تماس، عرض تماس و خوابیدگی تایر با استفاده از تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 1% مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که با افزایش فشار باد طول تماس، عرض تماس و خوابیدگی تایرکاهش می یابند. درحالیکه افزایش بار روی چرخ منجر به افزایش طول تماس، عرض تماس و خوابیدگی تایرمی شود. همچنین نتایج نشان دادند که با افزایش مقدار خوابیدگی تایر، مقادیر طول تماس و عرض تماس افزایش می یابند.https://msam.urmia.ac.ir/article_20096_7d5d45fc68524fd2e1b5e5e9688902a9.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121پیش بینی آلاینده های موتور اشتعال جرقه ای با استفاده از مخلوطهای اتانول-بنزین با برنامه نویسی ژنتیک132620097FAمصطفی کیانی ده کیانیدانشجوی دکتری مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسبرات قبادیاندانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسفتح اله امیدانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرسغلامحسن نجفیاستادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسJournal Article20130610در این مقاله، مدلسازی برای پیش بینی آلاینده های یک موتور اشتعال جرقه ای با استفاده برنامه نویسی ژنتیک ارائه گردیده است. برای به دست آوردن داده های مورد نیاز به منظور آموزش و ارزیابی برنامه نویسی ژنتیک، از یک موتور چهار سیلندر ومخلوطهای اتانول – بنزین به عنوان سوخت مصرفی استفاده شد.ابتدا سوخت بنزین خالص با درصدهای مختلف اتانول (0، 5، 10، 15 و 20 درصد)مخلوط گردید. سپس، آلاینده های اگزوز موتور(<em>CO</em>، <em>CO<sub>2</sub></em>، <em>HC</em> و <em>NO<sub>X</sub></em>)در بارها و سرعتهای مختلف آن اندازه گیری شد. نتایج تجربی نشان داد که با افزایش درصد اتانول در مخلوطهای سوخت، آلاینده های<em>CO</em> و <em>HC</em>کاهش، و <em>CO<sub>2</sub></em> و<em>NO<sub>X</sub></em>افزایش یافت. اجراهای زیادی با استفاده از مدل برنامه نویسی ژنتیک انجام شد و عملکرد معادلات حاصل، مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس پارامترهای آماری ریشه میانگین مربعات خطا (<em>RMSE</em>) و ضریب تشخیص(<em>R<sup>2</sup></em>) مناسب ترین معادله انتخاب گردید.نتایج حاصل از این معادلات نشان میدهد که برنامه نویسی ژنتیک ابزار قدرتمندی برای پیش بینی آلایندهای خروجی اگزوز موتور است.https://msam.urmia.ac.ir/article_20097_5e3cf63455268d9c30dd4d9f7bf82c34.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121اثر رطوبت،سرعت و جهت بارگذاری بر روی خواص مکانیکی دانه نخود273820098FAعبداله گل محمدیاستادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلیلطیف روغنی پوردانشجوی سابق گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلیترحم مصری گندمشیناستادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلیJournal Article20130806خواص مکانیکی محصولات کشاورزی یکی از مهمترین خواص مورد استفاده در طراحی فرایندها و ماشینهای کشاورزی است. در این بین، نیروهای اعمالی و تغییر شکل مواد در اثر این نیروها جزء مهمترین عمل و عکسالعمل بین ماشین و محصول محسوب میشود. در این تحقیق خواص مکانیکی دانه نخود رقم آزاد در اثر آزمونهای فشاری شبه استاتیک در سطوح مختلف رطوبتی مورد ارزیابی قرار گرفت. نیروی گسیختگی، انرژی گسیختگی، تغییر شکل در نقطه گسیختگی و چغرمگی دانه نخود در سطوح رطوبتی 11، 16، 21 و 26 درصد بر پایه تر، در سه سطح سرعت بارگذاری 2، 5 و 8 میلیمتر بر دقیقه و در دو جهت بارگذاری موازی و عمود بر لپه اندازهگیری و ثبت شد. تحلیل نتایج نشان داد که اثر رطوبت و جهت روی تمام صفات اندازه گیری معنیدار بود. در حالیکه سرعت بارگذاری روی همه صفات اندازهگیری غیرمعنیدار است. با افزایش میانگین محتوی رطوبتی، نیروی گسیختگی از 492 به 97 نیوتن کاهش یافت. بیشترین و کمترین نیروی گسیختگی دانه، به ترتیب 801 و 28 نیوتن در رطوبتهای 11% و 26% به دست آمد. همچنین با افزایش رطوبت، مقدار انرژی گسیختگی کاهش یافت. بیشترین میانگین انرژی گسیختگی مربوط به سطح رطوبتی 11% و برابر با 285 میلی ژول بدست آمد. همچنین محاسبات نشان داد که با افزایش رطوبت مقدار میانگین چغرمگی کاهش و تغییر شکل در نقطه گسیختگی افزایش مییابد. نتایج نشان داد، بیشترین آسیب نخود مربوط به حالت دولپهای شدن است که در رطوبت 26% و بارگذاری در جهت موازی بر لپه، اتفاق میافتد.https://msam.urmia.ac.ir/article_20098_bf99f92c0d42028dfe18417f9b78d643.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121تعیین خواص مکانیکی گیاه دارویی شیرین بیان (Glycyrrhizaglabra L)394820099FAحکمت ربانیاستادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاهنگین سهرابیدانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تبریزفرشته رنجبرنژاددانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه ارومیهJournal Article20130818آگاهی از خواص و رفتار مکانیکی گیاهان یکی از فاکتورهای بسیار مهم در طراحی دستگاههای برداشت و پس از برداشت میباشد. در این تحقیق گیاه دارویی شیرین بیان از محل اتصال ریشه و ساقه برش داده شده و نیروی برش، انرژی برش، مدول الاستیسیته و برای اولین بار مدول چگالی جرمی، ضریب مقاومت در برابر لهیدگی و ضریب کار برش مفید برای آن اندازه گیری و گزارش شده است. طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل با دو فاکتور سرعت برش و زاویه برش هر یک در سه سطح و در 5 تکرار انجام شد. نتایج نشان دادند با افزایش زاویه برش از صفر به 30 و 45 درجه مقادیر نیروی برش، انرژی مصرفی برای برش و مدول الاستیسیته کاهش یافت و این کاهش در سطح 5% معنیدار بود. تأثیر سرعت برش بر مقادیر صفات مورد بررسی در برش گیاه شیرین بیان غیرمعنی دار بود. از اینرو در طراحی سیستمهای فرآوری گیاه دارویی شیرین بیان جهت کم نمودن انرژی و نیروی مورد نیاز برای برش توصیه میشود از زاویه برش 45 درجه و سرعت برش 150 میلیمتر بر دقیقه استفاده شود.https://msam.urmia.ac.ir/article_20099_e43bbe97cccc89a9711e129cb9319f2b.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121طراحی، ساخت و ارزیابی گردهافشان الکتریکی نخل خرما496420100FAاحمد مستعاناستادیار پژوهش موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشورJournal Article20130626در این تحقیق با توجه به محدودیتهای گردهافشانهای مکانیکی مرسوم، همچون لزوم حمل مخزن بزرگ ابزار توسط کارگر، پمپ کردن مکرر باد در مخزن و کنترل پیوسته میزان و یکنواختی پاشش، یک دستگاه گردهافشان الکتریکی از نوع تیرکی توانی مشتمل بر اجزای تیرک، مخزن گرده، واحد دمش، واحد کنترل پاشش و لوله دهش طراحی و ساخته شد. مکانیزم پاشش گرده در گردهافشان جدید از نوع پاشش دیوارهای بخشی، کاملاً متفاوت از مدلهای قبلی بوده، افزون بر رفع معایب گردهافشانهای قبلی، امکان مصرف بهینه توان و پایداری در تامین نسبت اختلاط ثابت گرده و ماده همراه را فراهم میسازد. کارایی گردهافشانی دستگاه الکتریکی، گردهافشان مکانیکی وروش سنتی با سه نسبت اختلاط 10، 20 و 30 درصد گرده خالص در قالب طرح بلوکهای متعادل گروهی با 3 تکراردر گردهافشانی نخل خرمای رقم برحی در منطقه اهواز مورد ارزیابی قرار گرفت. با وجود آنکه گردهافشان الکتریکی با متوسط میوهنشینی 68/12 درصد، عملکردی بالاتر از گردهافشان مکانیکی با متوسط میوهنشینی 62/04 درصد و گردهافشانی سنتی با متوسط میوهنشینی64/94 درصد داشت، این اختلاف از نظر آماری در سطح 5 درصد معنیدار نشد. بر اساس نتایج حاصل و با در نظر گرفتن مزایای ابزار جدید همچون سبکی و سهولت کاربرد و قیمت پایین ابزار، صرفهجویی در میزان گرده مصرفی و نبود مشکلات ساختاری همچون انسداد لولههای گردهافشان و عدم یکنواختی پاشش، به عنوان گزینه مناسب برای کاربرد در گردهافشانی نخیلات کشور قابل استفاده میباشد. <br /><br clear="all" /> <br /> <br /> https://msam.urmia.ac.ir/article_20100_48eb93abbad5fa17e482e0fbaf827484.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121اثر نوع محلول شستشو و دمای خشک کردن بر خواص کیفی- چشایی خرمای رقم استعمران657820101FAعیسی حزباویدانشجوی دکتری گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسمحمدهادی خوش تقاضادانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرساحمد مستعاناستادیار موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشوراحمد بناکاراستادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسJournal Article20130805میوه خرما (<em>Phoenix dactylifera</em> L) رقم استعمران، محصولی نیمه خشک است که جزء محصولات مهم صادرات ایران می­باشد. این رقم در مناطق پر از گرد و غبار رشد می­کند که باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه بازارپسندی و صادرات آن می­شود. به منظور تعیین تأثیر تیمارهای پس از برداشت بر خواص کیفی آن، اثر نوع محلول شستشو و دمای خشک کردن بر این رقم مورد مطالعه قرار گرفت. این رقم خرما، در مرحله تمر، پس از شستشو با آب، اسید استیک 2% و کلرید سدیم 2% با دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس خشک گردید. ویژگیهای کیفی- چشایی مورد بررسی در این تحقیق شامل طعم و مزه، رنگ ظاهری، نرمی بافت، تمیزی و مطلوبیت کلی بود. در این تحقیق از 25 نفر بومی با تجربه در محدوده سنی بین 20-40 سال برای انجام آزمون چشایی استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار شستشوی خرما با اسید استیک 2% و سپس خشک کردن آن با دمای 70 درجه سیلسیوس بهترین نتیجه را داشت و اختلاف معنی­دار در سطح 1% با تیمار شاهد ایجاد نمود. امتیاز مطلوبیت کلی این تیمار 84/6% بود.https://msam.urmia.ac.ir/article_20101_4024ad18b96871e192d21b9ddb9552fd.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121مطالعه روشهای مناسب برای جداسازی دانه و مواد خارجی(غیردانه ای) آفتابگردان با تعیین خواص آیرودینامیکی و فیزیکی محصول در رطوبتهای مختلف799820102FAاسماعیل چاوشقلیفارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تبریزشمس اله عبداله پوردانشیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تبریزرضا عبدیاستادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تبریزعزیز باباییفارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تبریزJournal Article20130712در این تحقیق ابتدا با تعیین درصد بازده جداسازی ماشین برداشت آفتابگردان مشخص شد که محصول بدست آمده دارای افت کیفی و ارزش بهایی است. بنابراین خواص فیزیکی و آیرودینامیکی دانه آفتابگردان توده آجیلی (واریته قلمی) و مواد غیردانهای آن شامل دانههای توخالی و پوشال خرد شده گل بهمنظور تعیین پارامترهای طراحی در تجهیزات جداساز تحت محتوی رطوبت (ترپایه) برداشت تا 7 درصد مطالعه شد. نمونهها از ماشین برداشت آفتابگردان و در مرحله برداشت محصول تهیه شد. با کاهش رطوبت، مقادیر خواص هندسی برای دانه و همچنین مساحت سطح تصویر، ضریب اصطکاک و سرعت حد برای اجزاء محصول کاهش یافت. چگالی حقیقی دانهها از 561/02 تا 457/29 کیلوگرم بر مترمکعب کاهش و برای مواد پوشال از 822/57 تا 897/56 کیلوگرم بر مترمکعب افزایش پیدا کرد. بیشترین اختلاف بین دانه با دانه توخالی و پوشال به لحاظ مقادیر ضریب اصطکاک روی سطح فلزی و در محتوی رطوبت برداشت بیان شد. بیشترین مقادیر سرعت حد در محتوی رطوبت برداشت و برای دانه، دانه توخالی، پوشال به ترتیب 7/08، 3/62 و 3/39 و کمترین مقادیر آن در رطوبت 7 درصد و به ترتیب 5/46، 2/70 و 2/60 متر بر ثانیه گزارش شد. با کاهش رطوبت، ضریب کشیدگی به ترتیب از 0/59 تا 0/95 و 0/80 تا 1/42 و 0/98 تا 1/53 افزایش یافت. بنابراین با بهره گیری از این خصوصیات میتوان به طراحی و تنظیمات تجهیزات جداسازی مانند الک، جداسازهای ثقلی، جریان باد به صورت مکشی یا دمشی و استوانه مشبک دوار با جریان هوادهی طولی و همچنین به ترکیبی از این روشها دست یافت و در ماشین برداشت یا پس از آن تجهیز نمود.https://msam.urmia.ac.ir/article_20102_045145ed19bb4a5f054ad8ea86e7279a.pdfدانشگاه ارومیهعلوم مکانیک در ماشین های کشاورزی2345-380X1220140121مطالعه تاثیر پارامترهای توان، حجم و شوری بر گرمایش آبشور در یک سامانه آب شیرین کن مایکروویو9910720103FAحمید خفاجهدانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تربیت مدرساحمد بناکاراستادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسمحمدهادی خوش تقاضادانشیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسJournal Article20130702افزایش روز افزون کاربردهای امواج مایکروویو سبب شده است مطالعات زیادی درمورد اثرات این امواج بر گرمایش و پیش­گرمایش انجام گیرد. از امواج مایکروویو می­توان جهت پیش گرمایش و گرمایش آب برای آب شیرین­کن­ها استفاده کرد. در این بررسی، به منظور طراحی سامانه پیش گرمایش مایکروویو در آب شیرین­کن خورشیدی، بررسی تاثیر امواج مایکروویو و تاثیر چهار سطح شوری (0، 1000، 10000 و ppm 30000)، سه حجم (100، 300 و 500 میلی لیتر) و سه توان (200، 600 و 1000 وات) بر زمان گرم کردن درسه تکرار از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس نشان می­دهد اثر فاکتور­های توان، حجم و شوری و همچنین تمامی اثرات متقابل در سطح 1% معنادار شده است. با افزایش توان سرعت گرم شدن بیشتر افزایش یافت، برای مرحله نهایی ساخت بهتر است از توان بیشینه برای مایکروویو استفاده شود. همچنین با افزایش شوری به بالاتر از ppm 10000 سرعت گرم شدن کاهش می­یابد که نشان می­دهد این سامانه برای آب­های لب شور مناسب­تر است. https://msam.urmia.ac.ir/article_20103_fbcdce21fd10c106a100f4ed333d139e.pdf