TY - JOUR ID - 20101 TI - اثر نوع محلول شستشو و دمای خشک کردن بر خواص کیفی- چشایی خرمای رقم استعمران JO - علوم مکانیک در ماشین های کشاورزی JA - MSAM LA - fa SN - 2345-380X AU - حزباوی, عیسی AU - خوش تقاضا, محمدهادی AU - مستعان, احمد AU - بناکار, احمد AD - دانشجوی دکتری گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس AD - دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس AD - استادیار موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور AD - استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 1 IS - 2 SP - 65 EP - 78 KW - خرمای استعمران KW - شستشو KW - خشک کردن KW - خواص کیفی- چشایی DO - N2 - میوه خرما (Phoenix dactylifera L) رقم استعمران، محصولی نیمه خشک است که جزء محصولات مهم صادرات ایران می­باشد. این رقم در مناطق پر از گرد و غبار رشد می­کند که باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه بازارپسندی و صادرات آن می­شود. به منظور تعیین تأثیر تیمارهای پس از برداشت بر خواص کیفی آن، اثر نوع محلول شستشو و دمای خشک کردن بر این رقم مورد مطالعه قرار گرفت. این رقم خرما، در مرحله تمر، پس از شستشو با آب، اسید استیک 2% و کلرید سدیم 2% با دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس خشک گردید. ویژگی‌های کیفی- چشایی مورد بررسی در این تحقیق شامل طعم و مزه، رنگ ظاهری، نرمی بافت، تمیزی و مطلوبیت کلی بود. در این تحقیق از 25 نفر بومی با تجربه در محدوده سنی بین 20-40 سال برای انجام آزمون چشایی استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار شستشوی خرما با اسید استیک 2% و سپس خشک کردن آن با دمای  70 درجه سیلسیوس بهترین نتیجه را داشت و اختلاف معنی­دار در سطح 1% با تیمار شاهد ایجاد نمود. امتیاز مطلوبیت کلی این تیمار 84/6% بود. UR - https://msam.urmia.ac.ir/article_20101.html L1 - https://msam.urmia.ac.ir/article_20101_4024ad18b96871e192d21b9ddb9552fd.pdf ER -